Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on käynnissä!
2.hintaporras sulkeutuu 28.02.2017

Seuraavaan Rastiviikkoon 92 päivää

50. Kainuun Rastiviikko

50th Kainuu Orienteering Week

25.-30.7.2017 Kuhmo, Finland

Tällä sivustolla kerrotaan Rastiviikon aikaisesta oheisohjelmasta Suomussalmen kunnan alueella.
Tiedot päivittyvät sen mukaan, kun saamme varmistuksia ohjelmasta.

Suomusalmen kunnan tapahtumakalenterista löytyy ajankohtaisin tieto Suomussalmen kunnan alueella järjestettävästä oheisohjelmasta (myös Rastiviikon aikainen oheisohjelma). Tiedot päivittyvät koko vuoden ajan.

Suomussalmen nähtävyydet ja käyntikohteet

Suomussalmen opastetut retket ja kiertoajelut (HUOM! Ennakkoilmoittautumiset 1.7.2015 mennessä!)

Kainuun Rastiviikko -tapahtumaan liittyvät oheisohjelmat (esim. avajaiset, palkintojenjakotilaisuudet yms.) löytyvät kisaohjelma-sivulta.
Kainuun Rastiviikon käsiohjelmassa ilmoitetaan Suomussalmen ja Kainuun alueella järjestettävistä oheisohjelmista ja tekemisistä.

Jos haluat ilmoittaa oheisohjelmasta, niin ota yhteyttä:
Suomussalmen kunta (tapahtumakalenteri): Joni Kinnunen, joni.kinnunen@suomussalmi.fi
Kainuun Rastiviikko: jukka.liuha@rastiviikko.fi tai info@rastiviikko.fi


Suomussalmen kesässä riittää tekemistä Rastiviikon välipäivinä!

Luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneille löytyy vaellus- ja patikkareittejä esimerkiksi Hossan retkeilyalueelta, Itä-rajan reitiltä, Säynäjäsuon Natura-alueelta sekä Saarijärven aarnialueelta ja Variskönkään vesiputoukselta. Frisbeegolfin ystäville on rata Jätkänpuistossa Ämmänsaaren taajamassa. Leppoisia merkattuja lenkkipolkuja lähtee Ämmänsaaresta Haverisen, Akonvaara ja Seitenahvenisen suuntiin. Maastopyöräilyyn sopivia merkattuja reittejä löytyy mm. Ämmänsaaren ja Ukkohallan väliltä. Melomaan pääset vaikka suoraan Ämmänsaaren taajamasta. Kala-apajat odottavat kalannarraajia muun muassa Seitenahvenisen ja Yli-Vuokin virkistyskalastusalueilla sekä Hossan monipuolisilla vesialueilla. Päivän pölyt on mukava käydä huuhtomassa Kiannon Kuohujen kylpylän lämmössä tai uimarannoilla.

Historiasta kiinnostuneet voivat suunnata päiväretkelle Raatteentien taistelupaikoille tai Ilmari Kiannon Turjanlinnaan, jonne pääsee laivalla tai kävellen. Hossan Värikallion kalliomaalaukset ja Kalmosärkän muinaiset asuinpaikat vievät aikamatkalle kivikaudelle. Uudempaa asumisen historiaa esittelee Kotiseutumuseo Suomussalmen kirkonkylällä.

Tilataideteos Hiljainen Kansa toimii Viitostien liikennevirran pysäyttäjänä n. 30 km taajamasta pohjoiseen. Musiikin kulttuuriin avautuu erilainen näkökulma Soivassa Metsässä, jossa kulkija voi soittaa metsän soittimia. Vienankarjalaiset kylät Hietajärvi ja Kuivajärvi tarjoavat monipuolisen kulttuurielämyksen itärajalla.

Oletko nähnyt karhun luonnossa? Itärajan tuntumasta löydät useamman karhuretkiä järjestävän yrittäjän palvelut. Suomussalmi on poronhoitoaluetta, joten voit nähdä näitä sarvipäitä melkeinpä missä vain!

Lapsille ja aikuisille sopiva liikunta- ja leikkipuisto Humula tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia aivan Ämmänsaaren torin ja kylpylä Kiannon Kuohujen kupeessa. Puistosta löytyy temppuja ja telineitä kaiken ikäisille. Puistoon on vapaa pääsy.

Matkailuasioissa sinua palvelee Suomussalmen kunnan matkailuneuvonta Jalonniemessä Ämmänsaaressa ja netissä www.suomussalmi.fi. Ulkoilumahdollisuudet ovat esillä Kainuun ulkoilukartassa http://www.kainuu.fi/ulkoilukartta/

MAIN PARTNERS

PARTNERS

SUPPORTERS

  •