50. Kainuun Rastiviikko

50th Kainuu Orienteering Week

25.-30.7.2017 Kuhmo, Finland

Kainuun Rastiviikko,

3.-8.7.2016, Puolanka, Finland

 KILPAILUKUTSU

Kilpailusäännöt
Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Ilmoittautuminen
Kilpasarjoihin ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään 31.5.2016 klo 24.00 mennessä:

1. käyttäen IRMA -Ilmoittautumispalvelua https://irma.suunnistusliitto.fi

2. Ulkomaisten osallistujien osalta IRMA-palvelun kautta tai sähköpostilla: info@rastiviikko.fi
Sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava seuraavat tiedot: nimi, syntymävuosi, emit-numero, maa, sarja ja kilpailupäivät (1,2,3,4). Ilmoittautuneille lähetetään osallistumismaksusta lasku. Ilmoittautuminen on vastaanotettu, kun lasku on maksettu Kainuun Rastiviikon tilille.

H/D21E -sarjoissa H21E-sarjaan valitaan enintään 60 urheilijaa ja D21E-sarjaan enintään 40 urheilijaa. Paikat täytetään online-rankin ja WRE-rankin (http://iofranking.osport.ee/) 12.6.2016 tilanteen perusteella. HUOM! Jos ilmoittautuneita tulee yli 60 tai 40 / sarja, valinnan ulkopuolelle jäävät urheilijat siirretään automaattisesti sarjaan H/D21A.

Eliittisarjoissa on viimeisenä päivänä takaa-ajolähtö.

Ilmoittautumistiedot ovat tarkistettavissa IRMA-ilmoittautumispalvelussa.

Jälki-ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 12.6.2016 klo 24.00 korotetuin maksuin (ks. osallistumismaksut) suoraan IRMA-ilmoittautumispalveluun.

Kunto- ja perhesarjoihin ilmoittautumisen ohjeet löytyvät osiosta ”Kuntosuunnistus”

Osallistumismaksut
Osallistumismaksut määräytyvät maksupäivän mukaan seuraavasti:

30.11.2015 mennessä:
valio (H/D 16-21E)80 €/vko 22 €/pv
H/D 17-95 74 €/vko 21 €/pv
H/D 8-16 36 €/vko 11 €/pv

28.2.2016 mennessä:
valio (H/D 16-21E) 95 €/vko 25 €/pv
H/D 17-95 85 €/vko 23 €/pv
H/D 8-16 45 €/vko 13 €/pv

31.5.2016 mennessä:
valio (H/D 16-21E) 110 €/vko 29 €/pv
H/D 17-95 100 €/vko 27 €/pv
H/D 8-16 55 €/vko 16 €/pv

Jälki-ilmoittautuminen 12.6.2016 mennessä:
valio (H/D 16E-21E) 150 €/vko 40 €/pv
H/D 17-95 140 €/vko 37 €/pv
H/D 8-16 65 €/vko 18 €/pv

Osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä IRMA-palvelun kautta. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta, kun osallistumismaksu on maksettu.

Ilmoittautumisten peruutukset ja sarjojen vaihdot
Osallistumismaksu = osallistumismaksu kilpailuun siinä ilmoittautumisportaassa, jossa kilpailija on ilmoittautunut + ilmoittautumisen yhteydessä maksettu/varattu emit-vuokran hinta (esimerkiksi 80 € + emit-vuokra 15 €/vko = 95 €).

Jos kilpailija peruuttaa osallistumisensa 31.5.2016 mennessä palautetaan osallistumismaksu takaisin. Peruutuksesta veloitetaan käsittelymaksu à 5 € / kilpailupäivä, mikäli osallistumismaksu on enemmän kuin 30 €. Jos osallistumismaksu on vähemmän kuin 30 €, niin tällöin peruutuksesta veloitetaan vain yhden päivän käsittelymaksu à 5 €.

Jos kilpailija peruuttaa osallistumisensa 31.5.2016 jälkeen, osallistumismaksusta palautetaan 50 % virallista lääkärintodistusta tai muuta vastaavaa dokumenttia vastaan.

Sarjanvaihto on mahdollista veloituksetta 31.5.2016 asti. 31.5.2016 jälkeen sarjanvaihdosta veloitetaan käsittelymaksu à 5 €. Sarjanvaihdoissa noudatetaan sen ilmoittautumisportaan hintoja, jossa kilpailija on ensimmäisen kerran ilmoittautunut tapahtumaan.

Sarjanvaihto ei ole mahdollista perjantain 1.7.2016 jälkeen.

Sarjanvaihdosta aiheutuvat muut kustannukset:
Sarjanvaihto kilpasarjasta toiseen kilpasarjaan:
- Mikäli kilpailija vaihtaa kalliimmasta sarjasta edullisempaan sarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään vain käsittelymaksu à 5 €. Mahdollisesti yli jäänyttä osallistumismaksua ei palauteta.
- Mikäli kilpailija vaihtaa edullisemmasta sarjasta kalliimpaan sarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 € + edullisemman sarjan ja kalliimman sarjan osallistumismaksujen erotus.

Sarjanvaihto kilpasarjasta kuntosarjaan:
- Mikäli kilpailija vaihtaa kalliimmasta kilpasarjasta edullisempaan kuntosarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 €. Mahdollisesti yli jäänyttä osallistumismaksua ei palauteta.
- Mikäli kilpailija vaihtaa edullisemmasta kilpasarjasta kalliimpaan kuntosarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 € + edullisemman sarjan ja kalliimman sarjan osallistumismaksujen erotus.

Sarjanvaihto kuntosarjasta kilpasarjaan:
- Mikäli kilpailija vaihtaa kalliimmasta kuntosarjasta edullisempaan kilpasarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 €. Mahdollisesti yli jäänyttä osallistumismaksua ei palauteta.
- Mikäli kilpailija vaihtaa edullisemmasta kuntosarjasta kalliimpaan kilpasarjaan, niin tällöin vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 € + edullisemman sarjan ja kalliimman sarjan osallistumismaksujen erotus. 

HUOM! Emit-kortin (numeron) vaihto on maksuton 12.6.2016 saakka. Tämän jälkeen vaihdosta peritään käsittelymaksu à 5 €.

Kaikissa ilmoittautumisiin, osallistumismaksuihin tai sarjanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä ottakaa yhteys rastiviikon kilpailutoimistoon info@rastiviikko.fi.

Kuntosuunnistus
1) Ennakkoilmoittautuminen
Ilmoittautuminen IRMA-palvelun kautta 12.6.2016 mennessä. Ennakkoilmoittautuminen on
mahdollista vain koko viikolle. IRMA-palvelu löytyy osoitteesta http://irma.suunnistusliiitto.fi. IRMA-palvelun käyttöön löytyy ohjeet sivustolta → www.suunnistusliitto.fi → IRMA → -Ohjeet-

Ennakkoilmoittautumisen osallistumismaksut
Kuntosarjat 42 €/vko
Kunto (alle 14-vuotiaat) 25 €/vko
Perhe-RR* 30 €/vko
*sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden emit-kortin.

Toimintamallit kuntosuunnistukseen ennakkoon ilmoittautuneille:

Ennakkoilmoittautuneet (oma emit-kortti): Noutavat kilpailunumeron kuntoinfon edessä olevalta narulta ja voivat tämän jälkeen mennä suoraan kuntosuunnistamaan.

Ennakkoilmoittautuneet (vuokrakortti): Ilmoittautuvat tapahtumaan tullessaan kunto-infossa olevaan ”ennakkoilmoittautuneet” pisteelle, josta he saavat kilpailunumeron ja ennakkoon varatun emit-kortin .

2) Paikan päällä ilmoittautuminen
Kunto- ja perhesarjan sekä rastirallin osallistumismaksut:
Kuntosarjat 50 €/vko 13 €/pv
Kunto (alle 14-vuotiaat) 30 €/vko 8 €/pv
Perhe-RR* 30 €/vko 8 €/pv
Rastiralli 12 €/vko 4 €/pv
*sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden emit-kortin.

HUOM! Kunto-infon ilmoittautumislomake on ladattavissa keväällä 2016 verkkosivuilta: www.rastiviikko.fi. Jos ilmoittaudut vasta paikan päällä, voit tulostaa ja täyttää ilmoittautumislomakkeen etukäteen jo ennen tapahtumaan saapumista, jolloin nopeutat omaa ilmoittautumistasi.

Emit-leimaus
Kaikissa sarjoissa käytetään emit-leimausta. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava emit-kortin numero. Ellei emit-kortin numeroa ilmoiteta, varaamme kilpailijalle vuokrakortin hintaan 15 €/vko tai 5 €/pv. Kunto-infosta on mahdollista vuokrata emit-kortteja hintaan 15 €/vko tai 5 €/pv. Palauttamattomasta emit-kortista veloitamme 80 €.

Emit-kortin (numeron) vaihto on maksuton 12.6.2016 saakka. Tämän jälkeen vaihdosta peritään toimistokulumaksuna 5 €.

GPS-Seuranta
H/D16-21E -sarjoissa kilpailijoiden on varauduttava GPS-seurantalaitteiden käyttöön.

Kisakylä
Kainuun Rastiviikon kisakylä sijaitsee Puolangan koulukeskuksella. Kisakylän navigointiosoite: Koulukatu 2, Puolanka.

Kilpailukeskus (Luhtakangas)
Kilpailukeskus sijaitsee noin 10 km Puolangan Kirkolta kaakkoon. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Hyrynsalmentie 20, Puolanka. Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, muksula ja koiraparkki. Pesupaikalla on suihkut ja lämmin vesi. Seuratelttojen pystytys on mahdollista la 2.7. klo 15.00 alkaen.

Muksulan erityisohjeet:
Kainuun Rastiviikon muksulaan tulee ilmoittautua ennakkoon 26.6.2016 -mennessä osoitteeseen muksula@rastiviikko.fi paikan päällä ilmoittautumisia otetaan vain hoitajatilanteen salliessa.

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot voi tarkastaa muksukortista www.rastiviikko.fi -sivuilta.

Kainuun Rastiviikon muksulapalvelun hinnat ovat seuraavat:
Ennakkoon ilmoittautuen 26.6.2016 mennessä: 5 € / päivä / lapsi
Paikan päällä ilmoittautuminen: 10 € / päivä / lapsi

Muksulan yhteydessä järjestetään myös rastiralli. Rastirallin hinnat ovat seuraavat:
4 € / päivä
12 € / viikko

KRV-info (Kilpailutoimisto ja info)
Rastiviikon ajan KRV-info palvelee Kisakylässä. Kisapäivinä KRV-info palvelee kilpailukeskuksessa. KRV-infon tarkemmat aukioloajat ja sijainnit julkaistaan verkkosivuilla www.rastiviikko.fi keväällä 2016.

Harjoitusmahdollisuudet
Harjoittelu on mahdollista useilla eri kartoilla (Paljakka, Honkavaara Kirkonkylän kupeessa, 1-2 -osakilpailun suppamaastossa 2. osakilpailun jälkeen, Ukkohallassa, Suomussalmella). Harjoituskarttoja voi ostaa KRV-infosta. Välipäivänä järjestetään sprinttisuunnistus Puolangan kirkonkylässä.

Maasto
Luhtakankaan-Äikänvaaran maastoissa on suunnistettu aiemmin vuosina 1985 ja 2000. Maasto on suunnistuksellisesti ehdottomasti yksi Kainuun parhaimmista ja monipuolisimmista. Luhtakangas on mäntykangasvaltaista suppamaastoa, jonka kruunaa Pyssykuljun ja Kuirivaaran rinteet, Äikänvaaralla pidemmät radat ulottuvat jylhään kuusikko- ja jyrkännealueelle. Oman erityispiirteensä tuo vaaran päällä sijaitseva vanhojen metsien suojelualue (Natura 2000-verkostoa), jossa liikkuminen tarjoaai elämyksiä kaikenkuntoisille suunnistajille. Maaston käytössä ja ratasuunnittelussa on pyritty erityisesti huomioimaan, että kaikki sarjat pääsevät hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisemmat alueet.

Kartta
Mittakaava 1:10 000, värituloste 6/2016.
Kartan koko A3, lapsilla A5. Kartat ovat muovisuojuksessa.
Kartoitus: Mapline Oy / Rauno Asikainen, Teemu Köngäs, Pasi Jokelainen, Pekka Hiltunen

Lähtöluettelot
Lähtöluettelot ovat nähtävissä www.rastiviikko.fi-sivustolla viikolla 25.

Lähdöt
Rastiviikolla on kussakin osakilpailussa viisi lähtöpaikkaa. Lähtöihin on kilpailukeskuksista matkaa 300 - 2500 m.

Majoitus
Majoituspalveluista saa tietoa verkkosivuilta www.rastiviikko.fi.

Palkinnot
H/D21E -sarjoissa on rahapalkinnot kokonaiskilpailun 3 parhaalle seuraavasti:
1. 2000,00 €
2. 1000,00 €
3. 500,00 €

Sarjakohtaisesti kokonaiskilpailussa palkitaan 1-6 parasta sarjan osallistujamäärästä riippuen. Palkinnot ovat tavara- ja lahjakorttipalkintoja.

1.-3. osakilpailuissa palkitaan kunkin sarjan voittaja.

Jokainen osallistuja saa muistopalkinnon. Kuntosarjoissa (maali 5) on oma muistopalkinto. Kilpasarjoissa (maalit 1-4) on eri muistopalkinto kuin kuntosarjoissa. Lisäksi 8-10 RR ja Perhe-RR -sarjoissa on oma muistopalkinto, joka jaetaan sunnuntaina kilpailukeskuksessa maalin läheisyydessä.

Kuntosarjoissa (A, B, C ja Perhe-RR) on arvontapalkinnot päivittäin.

Opastus
Opastus kilpailukeskuks kantatieltä 78 noin 8 km Puolangaltaetelään. Opasteet ovat paikoillaan lauantaina 2.7.2016 klo 15.00.

Liikenne- ja pysäköinti
Pysäköintialueet sijaitsevat 100-800 metrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta.

Pysäköintiliput
Pysäköintiliput tarkistetaan poistuttaessa pysäköintialueilta. Lippuja voit ostaa matkalla parkkipaikalta kilpailukeskukseen 1. kisapäivä , kisakylän infosta, kilpailukeskuksen infosta kilpailupäivinä, viimeistään poistuttaessa pysäköintialueelta (vain käteisellä).

Pysäköintijärjestelyjen sujumiseksi suosittelemme ostamaan lipun jo infosta.

Hinnat
Päivä: 7 €
Viikko: 25 €

Liikenne- ja paikoitusasioista (ml. hinnat ja aikataulut) tiedotetaan tarkemmin verkkosivuilla www.rastiviikko.fi

Linja-autokuljetukset
Maksullinen linja-autokuljetus järjestetään Puolangan keskustasta kilpailukeskukseen ja takaisin. Lippujen hinnat, ajoaikataulut ja reitit kilpailuohjeista ja www.rastiviikko.fi -sivustolta.

20-, 30- ja 40-vuotisjuhlamitalit
Kaikkia niitä, joilla on 20., 30. tai 40. osallistumiskerta Kainuun Rastiviikolle pyydetään ilmoittamaan tietonsa kilpailutoimistoon (info@rastiviikko.fi) 31.5.2016 mennessä.

Kilpailun johto
Kilpailunjohtaja: Martti Köngäs, martti.kongas@gmail.com, 050-5720152
Pääsihteeri: Jukka Liuha, jukka.liuha@rastiviikko.fi, +358 44 7679 533
Tiedottaja: Jukka Liuha, jukka.liuha@rastiviikko.fi, +358 44 7679 533
Ratamestarit: Teemu Köngäs, Lasse Köngäs
Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU
Ratavalvojat: Petri Karjalainen (SK Pohjantähti) ja Keijo Parkkinen (Ylikiimingin Nuijamiehet)
Järjestäjä: Puolangan Ryhti ry.

Kilpailutoimisto
Kisatie 28, 87250 Kajaani
+358 44 512 3517
info@rastiviikko.fi

Majoitustoimisto
Ouluntie 1, 89200 Puolanka
+358 44 761 3886
majoitus@rastiviikko.fi
accommodation@rastiviikko.fi

www.rastiviikko.fi
www.facebook.com/KainuuOrienteeringWeek
www.twitter.com/Rastiviikko

MAIN PARTNERS

PARTNERS

SUPPORTERS

  •