50. Kainuun Rastiviikko

50th Kainuu Orienteering Week

25.-30.7.2017 Kuhmo, Finland

Kuntosuunnistukseen uutuus vuodelle 2016 - C-Ultra

Kainuun Rastiviikolla 2016 kuntosuunnistuksen uutuutena on C-ultra -sarja, joka on suunnattu erityisesti polkujuoksusta ja hieman pidemmistä matkoista innostuneille. C-ultra -sarjan radat ovat jokapäivä vähintään 10 km pitkät. Taitotasolta C-ultra -sarjan radat ovat helppoja ja pääsääntöisesti polkuihin tukeutuvia.

Kainuun Rastiviikon kuntosuunnistus on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Ensimmäisen kerran kuntosuunnistus oli mahdollista Kainuun Rastiviikolla vuonna 2003 Kajaanissa Joutenlammella. Tuolloin kuntosuunnistuksen osallistujamäärä oli noin 500-600 henkilöä.

Vuonna 2010 Puolangan Paljakassa kuntosuunnistajia oli jo yli 1000 henkilöä.

2012 Viikolla Kajaanissa kuntosuunnistajien määrä kasvoi edelleen huimasti - kokonaismäärän ollessa reilut 1600 eri henkilöä.

Vuoden 2013 MM-kisojen yleisökilpailuviikolla Kainuun Rastiviikon Kuntosuunnistukseen osallistui jo huikeat 3800 eri henkilöä.

Miksi sitten kuntosuunnistuksen suosio on kasvanut näin paljon ja miksi kannattaa tulla kuntosuunnistamaan Kainuun Rastiviikolle?

KRV-kuntosuunnistus tarjoaa kuntosuunnistusratoja kaikentasoisille liikkujille

1. Kainuun Rastiviikolla on vuodesta 2003 lähtien ollut tarjolla monipuolinen kattaus eripituisia ja -tasoisia kuntoratoja. Viime vuosina kuntoratojen määrä on vakiintunut kuuteen ns. normaaliin suunnistusrataan sekä perheille ja pienille lapsille tarkotettuihin Perhe Rastireittiin ja Rastiralliin. Tämä on koko suunnistuskesän monipuolisin kuntoratatarjonta!

2. Kuntosuunnistuksen suosio Rastiviikolla kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä jo lähes kolmannes Rastiviikon osallistujista tulee kuntosarjoista. Kuntoratojen kattavasta valikoimasta löytyy sopivan tasoinen rata niin kokeneelle kilpasuunnistajalle (A-radat) kuin suunnistuksen vasta-alkajalle (C-radat).

3. KRV-kuntosuunnistukseen osallistuminen on vaivatonta, sillä ilmoittautuminen tehdään paikan päällä, eikä se sido osallistujaa tiettyyn lähtöaikaan, vaan metsään voi lähteä itselleen parhaiten soveltuvana ajankohtana. HUOM! Tarkista metsään pääsemisten ajankohdat kilpailupäivittäin toiminta ohjeet kuntosuunnistukseen -sivulta.

4. Kainuun Rastiviikolla maasto on kaikenikäisille ja -taitoisille sopivaa ja radat pyritään laatimaan tarkasti taitotasojen mukaisesti. Pääperiaatteena on, että maasto ja radat ovat sellaiset, jossa varmasti kaikentasoiset liikkujat pääsevät nauttimaan suunnistuselämyksistä tasapuolisesti.

5. Kuntosuunnistus on mukavaa terveysliikuntaa, sillä maastossa liikkuen kunto kasvaa lähes huomaamatta, kun suunnistus ja luonto antavat sopivia virikkeitä: Erinomaista lisätietoa suunnistuksesta terveysliikuntana löydät tästä julkaisusta!

Tervetuloa nauttimaan Kainuun hienoista maisemista ja maastoista sekä ennenkaikkea suunnistamisesta!

MAIN PARTNERS

PARTNERS

SUPPORTERS

  •